Om oss

Göta Lejon PRODUKTION

gl.jpg
 

Som namnet antyder fokuserar Göta Lejon Produktion på att utveckla och producera musikaler och annan underhållning på Göta Lejon. Allt vi gör syftar till att ge publiken en alldeles speciell upplevelse varje gång de besöker Göta Lejon. Vi har siktet inställt på att vara scenproducenten som är liktydig med stora, förstklassiga musikaluppsättningar. Det gäller både egna originaluppsättningar, som musikalen Romeo & Julia, men även internationella succéer, som 2012 då vi satte upp rockoperan Jesus Christ Superstar som efter tre utsålda säsonger även åkte på stor arenaturné runt om i landet. 2013 tog vi den kompletta Broadwayuppsättningen av Priscilla Queen Of The Desert till Göta Lejon. 2014 satte vi upp ännu en storslagen Broadwaymusikal – Evita med Charlotte Perrelli i titelrollen. 2015 ledde Björn Kjellman den stjärnspäckade musikalensemblen i kritikerrosade Broadwaysuccén The Drowsy Chaperone, på svenska Förklädet, och 2016 återvände Ola Salo i rockmusikalen Hedwig And The Angry Inch.
2016 satte vi även upp Woody Allen-musikalen Bullets over Broadway som rosades av både publik och kritiker. 2017 gjorde Brolle succé i den, för honom, specialskrivna föreställningen Elvis, Cash, The Killer and Me.
2018 presenterar vi stolt Magnus Ugglas jubileumsföreställning Nu mår kung i baren illa igen, producerat av Live Nation och Magnus Uggla själv.

Även om Göta Lejon Produktion är ett ungt bolag så har dess medarbetare omfattande erfarenhet av många och stora uppsättningar, i Sverige och internationellt, musikaler såväl som pjäser. Göta Lejons väggar rymmer en rik skatt av underhållningshistoria. Vi betraktar faktiskt Göta Lejon som ytterligare en medarbetare. En kunskapsbank och stor källa till inspiration.

Göta Lejon Produktion AB bildades i samband med uppsättningen av Musikalen Romeo & Julia. Det var en helt ny musikal baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med modern dialog och många av pop- och rockmusikens moderna klassiker vävda in i handlingen. Här fanns hits från namn som Beach Boys, Metallica, Michael Jackson, Tom Jones och Kiss, för att nämna några. De välkända låtarna fick nya arrangemang och orkestrerades speciellt för att passa uppsättningen.

I linje med de ambitionerna kan även uppsättningar utvecklas som spelas på andra scener än Göta Lejon. Ett sådant exempel är succékomedin Riktiga Män som spelades för utsålda hus på Maximteatern i Stockholm 2011.


Förstklassiga produktioner

Den svenska publiken är både kunnig och krävande. Varje år reser mängder av svenskar till både London och New York och upplever flera av världens bästa och mest påkostade produktioner. Det sätter ribban för oss och det är vi glada för.

Ur ett internationellt perspektiv håller svenska artister och kreativa team mycket hög standard. Många är i världsklass och det gör naturligtvis att vi kan skapa produktioner som har möjlighet att nå höga höjder.

Göta Lejon Produktion AB är stolta över att arbeta med många av dessa världsklass-artister och att få möjlighet att göra långlivade produktioner, även utanför Sverige.

Vad är intressant just nu? Vilka berättelser fascinerar människor i dessa tider? På Göta Lejon Produktion har vi alltid örat mot marken och vi försöker ständigt ta pulsen på samtiden. För att vid varje tidpunkt kunna presentera intressant underhållning arbetar vi både med befintliga verk och utveckling av nya produktioner som i vissa fall kan vara intressanta internationellt.

Med vår långa erfarenhet av rättighetsfrågor och stora insikt om hur man producerar allt från stora musikaler till intima monologer, kan vi hjälpa idéer att få vingar och erövra världen. Vår dörr står alltid öppen för manusförfattare, kompositörer och andra kreatörer som har intressanta uppslag.


Teaterupplevelsen

Ju mer tid vi spenderar framför bildskärmarna på våra datorer och tv-apparater, desto mer spännande blir livs levande underhållning på en plats där andra delar samma upplevelse. Men underhållning är inte bara det som händer på scenen. Att gå på musikal, teater eller show är så mycket mer – mat, dryck, mingel, fest.

Vi vill ge våra besökare en helhetsupplevelse och därför är det viktigt för oss att vi har vår egen teater. Där kan vi själva bestämma helt och hållet hur allt ska vara för att besöket ska bli perfekt. Allt från teknik och inredning till servering, försäljning och inte minst bemötande. På Göta Lejon Produktion spelar alla medarbetare sina olika roller för att göra upplevelsen komplett.