Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom de ordinarie föreställningarna så har vi också spännande gästspel på teatern. Nedan ser du det som är aktuellt på Göta Lejon just nu!

För bokning av rullstolsplats och medföljande ledsagare vänligen kontakta Göta Lejons biljettkassa på tfn: 08-505 290 00.

Telefon: 08-505 290 00

Solala – 17 & 18/5 kl.19.00

För sju år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp ska låta.

De stora konserthusturnéerna har under de senaste åren avlöst varandra och Solala har även gästat Allsång på Skansen samt gjort mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik-och kritikersuccén ”Brinner upp i natten” som baserades på musik av Håkan Hellström.

Showen startar kl. 19.00.
Längd ca 2. 20 inkl. paus.

Biljetterna kostar 295 kr inkl serviceavgift.

Biljetterna släpps 5/11.

Telefon: 08-505 290 00

.

Bianca Del Rio – 29/8 kl.20.30

The self-proclaimed ‘Clown in a Gown’ will tell tales of her world travels and the outrageous circus that is her life on the most ambitious solo drag show tour in history on her brand-new comedy show ‘It’s Jester Joke’.

Irreverent and fierce, Bianca is guaranteed to keep audiences in stitches with her comical ‘tell-it-like-it-is’ views, from politics and travel to family and social media that has seen her become one of the biggest drag superstars in the world today. Don’t miss the chance to see The Queen of Mean in her uncompromisingly funny new show.

TICKETS:

ROYAL COURT VIP – 1750 SEK (row 1)

 • One Ultra-Premium Reserved Ticket in Best View Area *
 • Includes a Ticket in the First Few Rows *
 • One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio!
 • Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio
 • Each VIP Guest Will Receive an Autographed, Limited Edition “It’s Jester Joke” Tour Poster
 • Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
 • Essential Bianca Del Rio VIP Merchandise • One VIP Gift Item Created Exclusively For VIP Package Purchasers
 • One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard

* Venue seating configurations can vary market-by-market

Doors opening 17:45

NOBILITY VIP – 950 SEK (row 2-4)

 • One Premium Reserved Ticket*
 • One Exclusive Invite to the Pre-show VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio!
 • Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio
 • Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
 • One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard

* Venue seating configurations can vary market-by-market

Doors opening 17:45

STANDARD SEATING  – 500 SEK
Doors opening 20:00

Biljetterna kostar mellan 500 -1750 kr inkl serviceavgift.
Längd ca 130 min inkl. paus.
Åldersgräns 16 år.

Telefon: 08-505 290 00

Lisa Gerrard – 19/10 kl.20.00

Death Disco Productions och Triffid And Danger Concerts presenterar stolt ett Sverigeexklusivt uppträdande av den legendariska Dead Can Dance-sångerskan Lisa Gerrard tillsammans med à cappella-kören The Mystery of the Bulgarian Voices. 

”Jag försökte inte kopiera dem, ” kommenterar hon, ”för det kan jag helt enkelt inte. Med traditionell västerländsk Bel canto-sång använder man diafragman, magen och huvudet.  Den bulgariska sångstilen framförs endast med bröstet – det är inte en röst man tränar sig till, utan den faller sig helt naturligt.” 

Kören som ackompanjerar Lisa på denna turné är känd över hela världen och har genomfört fler än 1250 konserter i de mest prestigefyllda konsertlokalerna jorden runt.  Den Grammisbelönta kören är specialiserad på såväl traditionell som samtida bulgarisk folkmusik och framförs a capella, anförda av dirigenten Professor Dora Hristovas expertis.  Körens hemliga vapen ligger i dess harmonier, vilka kommer få ditt hjärta att brista itu.  För västerländska öron låter intervallerna som ljuder ur denna blandning av tonarter ovanliga, nästan dissonanta.  Deras mikrotonala harmonier producerar en distinkt klang som är närapå ogudaktig i sin skönhet. 

”Mysteriet” ligger i hur de lyckas kombinera diafonisk sång med dissonanta harmonier till att frammana en rent hisnande ljudbild, och med Lisa Gerrard i sina led vågar vi utlova en oförglömlig afton. 

Showen startar kl. 20.00.
Längd ca 80 minuter, ingen paus.

Åldergräns 13 år

Biljetterna kostar 295 kr inkl serviceavgift.

 

Radikal optimist- En humorshow av och med Anders Jansson – 16/11 kl.19.30

”Radikal Optimist” är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer

Showen startar kl. 19.30.
Längd 90 minuter, ingen paus.

Biljetterna kostar 410-460 kr inkl serviceavgift.

Biljetterna släpps 1/3 08.00.

Telefon: 08-505 290 00

Home Free – Dive Bar Saints World Tour – 28/02 2109, kl. 19.30

Home Free, världens främsta instrumentfria countryband, kommer till Sverige! Den 28 februari besöker den albumaktuella a cappella-gruppen Göta Lejon, missa inte det!

Den amerikanska a cappella-gruppen Home Free har tagit världen med storm. Med över 400 000 sålda album, nästan 80 miljoner Spotify-streams och omkring 290 miljoner visningar på Youtube är det svårt att påstå något annat. Gruppen har dessutom dragit på sig en gedigen fanbase, så kallade ”Home Fries”. Den 10 maj 2019 släppte bandet sitt femte studioalbum ”Midnight Confessions” och med den i bagaget ger de sig ut på en turné som tar dem till Stockholm den 28 februari för ett säreget framträdande på Göta Lejons scen.

Home Free består av grundaren och beatboxaren Adam Rupp, tenoren Rob Lundquist, basen Tim Foust, alt-sångaren Austin Brown och barytonen Adam Chance.

Åldersgräns: 13 år
På scen: 19.30
Presenteras Maloney Concerts

Telefon: 08-505 290 00

e Mystery of the Bulgarian Voices

ORIGINALHÄXAN ÄR TILLBAKA I SNÖVIT...

Anders Jansson 16/11

Lisa Gerrard 19/10

Bianca Del Rio 29/8-19

Konferens och event

Slipp barköerna – förbeställ!

Intresserad att hyra Göta Lejon?