Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom de ordinarie föreställningarna så har vi också spännande gästspel på teatern. Nedan ser du det som är aktuellt på Göta Lejon just nu!

Telefon: 08-505 290 00

Passenger 22/9 kl. 19.30


Historien om Passenger känner de flesta till. Hur megahiten ”Let Her Go” förvandlade Mike Rosenberg från en uppskattad singer/songwriter till världsfenomenet Passenger. Men även om en av 2012-års största hits förvandlade allt för Rosenberg, så är det mesta sig likt. Han är fortfarande samma hårt arbetande artist och han varvar gärna fortfarande stora konserter med spontant gatumusicerande i närmaste gathörn.

Ända sedan ”Let Her Go” toppade den svenska singellistan har Passenger haft en väldigt stark ställning i Sverige. Oavsett om han har spelat på Bråvallas stora festivalscen eller på mindre klubbar har han alltid överväldigat publiken. Nu får vi på nytt chansen att njuta av honom.

Arrangör: FKP Scorpio Sverige AB

Konserten startar kl. 19.30.
Längd ca 2 timmar inkl. förband, plus paus. Ytterligare info kommer.
Biljetterna kostar 460:- inkl serviceavgift.

Pernilla Wahlgren Kort, glad och tacksam 
14/10 kl. 16.00 + 19.30
28/11 kl. 19.30

5/12 kl. 19.30

Pernilla Wahlgren summerar 40 år på scen och 50 år på jorden i en storslagen humorföreställning!

Hon har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med ett otal medverkan i Melodifestivalen, populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program och barnteatrar, för att inte glömma hennes fem studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna dokusåpan Wahlgrens Värld fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren. Nu summerar Pernilla sitt liv och sin karriär i en humorshow. ”Bättre sent än aldrig” – säger Pernilla själv. (som är känd för att alltid komma sent själv)

Tillsammans med regissören Rikard Bergqvist och en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund & Måns Nathanaelson gör Pernilla föreställningen Kort, glad och tacksam.

Det är en humorföreställning fylld av musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo. 

Arrangör: Lifeline

Föreställningarna startar kl. 16.00 & 19.30.
Längd ca 1,40 utan paus.
Biljetterna kostar mellan 460:- – 525:- inkl serviceavgift.

Manhattan Transfer 29/10 kl. 19.00

Upplev Janis Siegel, Cheryl Bentyne, Alan Paul och Trist Curless måndagen den 29 oktober live på Göta Lejon i Stockholm med hitlåtarna Birdland, Chanson D’Amour, Tuxedo Junction, Operator och många fler.



Den amerikanska vokalistgruppen har sålt miljontals album och har en uppsjö av hits med sig i bagaget.

Genom fyra årtionden har deras melodiska och jazzinspirerande musik lockat publik år efter år och nya generationer tillkommer hela tiden. Den legendariska kvartetten har vunnit 10 Grammy Awards och varit nominerade ytterligare 20 gånger och alla deras fans vet varför!

Showen startar kl. 19.00.
Längd 90 min utan paus.
Biljetterna kostar mellan 485:- – 905:- inkl serviceavgift.

Telefon: 08-505 290 00

Jason ”Timbuktu” Diakité En droppe midnatt 7/11 kl. 19.30

”Jag är svart, fast färgen på min hud är brun. Jag har ett komplext kärlsystem av rötter som förgrenar sig över kontinenter, etniciteter, klasser, färgskalor och epoker. Jag är en korsning av Slovakien, Tyskland, Frankrike, Afrika, South Carolina. Av vit, svart, cherokee. Jag är Jason, son till den svarte Madubuko Diakité och den vita Elaine Bosak. Jag är alla de länder mina förfäder kom ifrån och skeppades från i kedjor. Jag är alla de färger och nyanser deras hud hade. Jag är deras vrede och längtan, deras framgångar och deras drömmar.”


Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.

En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av den hyllade boken med samma namn.
I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. 
Allt detta framförs på scen av Jason Timbuktu Diakité och femmannabandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning.

Mer information om föreställningen samt spelplan hittar du på endroppemidnatt.se

Regi: Farnaz Arbabi
Livemusik på scen: Damn!

Arrangör: Lifeline

Showen startar kl. 19.30.
Längd 90 min utan paus.
Biljetterna kostar 495:- inkl serviceavgift.
Studentpris vid uppvisande av leg: 295:-.

Telefon: 08-505 290 00

En man som heter Ove 11/11 kl. 17.00, 12/11 19.30, 13/11 19.30
20/11 19.30, 26/11 19.30 & 27/11 19.30

Johan Rheborg är tillbaka med succéföreställningen ”En man som heter Ove”  i höst!
Både publiken och kritikerna älskar Johan Rheborgs enmansföreställning ”En man som heter Ove”.

Den har belönats med 5 av 5 i Aftonbladet och Rheborgs insats beskrivs såhär i Göteborgs-Posten: ”Johan Rheborg berör … Han kastar publiken tvärt mellan gapskratt och hjärtesorg”.

Föreställningen har framförts i både Stockholm och Göteborg och setts av fler än 80 000 personer.
I november är ”En man som heter Ove” tillbaka för ett antal exklusiva kvällar på Göta Lejon i Stockholm.

Biljetterna kostar mellan 495 -595 kr inkl serviceavgift.
Längd ca 90 min utan paus.

Telefon: 08-505 290 00


Up with people 14/11 kl. 19.30

Up with People har uppträtt i över 70 länder över hela världen och setts av över 1,1 miljon människor.

Den två timmar långa produktionen innehåller nyskriven modern musik och internationella sånger och danser som inspirerar, ger energi till och underhåller publiken. Up with People-showen har ett unikt artistiskt format som är underhållande, autentiskt och som framhäver de band som förenar unga människor över hela världen.

Up with People’s Live On Tour 2018 flyttar fokus till våra delade förhoppningar om en bättre morgondag.

Showen innehåller internationella sång- och dansnummer, underhållande popmusik och egenskrivna sånger avsedda att inspirera människor till att ta ett eget ansvar för att hålla hoppet vid liv i deras samhälle.

Konserterna startar 19.30.
Biljetterna kostar170 kr inkl serviceavgift för barn och studerande samt 275 kr för vuxna.

Telefon: 08-505 290 00

Sarah Dawn Finer Winter City Tour 17-18/12 kl. 19.30

I december är Sarah Dawn Finer äntligen tillbaka med sina älskade vinterkonserter, som i år går under namnet ”Winter City Tour.” De hyllade konsertkvällarna är fyllda till bredden av låtar från Sarahs numera klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland” samt personliga favoriter och överraskningar.

Liksom tidigare år blir det en varm, personlig och musikaliskt vacker konsert, med originallåtar skrivna av Sarah själv och tillsammans med Mauro Scocco, Bo Sundström och Peter Hallström. Det blir såklart låtar som förknippas med tiden på året och som betyder mycket för Sarah personligen, exempelvis ”Sometimes it Snows in April” av Prince och ”Vinter” av Tori Amos med svensk text av Tomas Andersson Wij. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland” men det bjuds också på överraskningar.

– Det blir musik som representerar mig, dessa skivor och mina senaste år. Så allt från svenskt, engelskt, originallåtar, tolkningar, jazz, soul, pop och trad. Låtar som berör och berättar, avslutar Sarah.

Konserterna startar 19.30.
Längd ca 1,30 utan paus.
Biljetterna kostar mellan 395 -595 kr inkl serviceavgift.

Telefon: 08-505 290 00

Christmas Queens- Official Tour -19/12 kl.20.00

RuPaul’s Drag Race vinnare Bob The Drag Queen gästar Christmas Queens Asia O’Hara, Blair St. Clair, Eureka O’Hara, Kameron Michaels, Manila Luzon och Sharon Needles i en show du inte vill missa!

Meet & Greet  – du får träffa och mingla med queensen före showen. Det inkluderar även en överraskningsgåva, VIP-laminerat kort och platser på de första fyra raderna i salongen. Meet & Greet gästerna ska vara på plats kl 18:00.
Pris 1460 kr.

Showen startar kl. 20.00.
Längd 2.00 inkl paus.

Ordinarie biljetter 560-660 kr.
Åldersgräns 14 år!

Arrangör: Voss Events

Telefon: 08-505 290 00

Manfred Mann´s Earth Band-5/3 2019 kl.19.30

Efter succéspelningarna i Sverige de senaste åren återvänder Manfred Mann’s Earth Band till Stockholm i vår! Vi är oerhört stolta över att åter få välkomna detta band som med över 40 år i ryggen verkligen vet hur man bjuder på en minnesvärd upplevelse. Denna gång är det Göta Lejon i Stockholm som får besök när de populära proggrockarna gästar den 5 mars. 

Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriär spänner över imponerande sex årtionden. Han föddes i Johannesburg i Sydafrika 1940 men har varit aktiv i England sedan 1962. Tillsammans med bandet som också kallades Manfred Mann, var han den som hade fler hits i England än The Beatles på 60-talet.

1971 bildade han Manfred Mann’s Earth Band, som gick in för mer progressiv rock och stilöverskridande sound likt brittiska band som Cream och Traffic. De tolkade också andra artister och fick bland annat en stor hit med sin version av Bruce Springsteens ”Blinded by the Light”.

Med tiden har det blivit otaliga hitlisteplaceringar med klassiker som Ellie Greenwichs ”Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ ”Sha La La” och Bob Dylans ”The Mighty Quinn”. Efter mer än 40 aktiva år har alla från Sting till Paul Weller och Del Amitri till Super Furry Animals tolkats av Manfred Mann’s Earth Band.

Line up:
Manfred Mann keyboards
Mick Rogers gitarr
John Lingwood trummor
Steve Kinch bas
Robert Hart sång

Biljetter släpps den 21 september klockan 10:00 via kulturbolaget.se

Showen startar kl. 19.30.
Längd TBA

Biljetterna kostar mellan 390-495 kr inkl serviceavgift.
Insläpp från kl 19:00.
Åldersgräns 13 år

Arrangör: Maloney Concerts i samarbete med Kulturbolaget och Göta Lejon.

Telefon: 08-505 290 00

Trixie Mattel- Skinny Legend Tour Stockholm-20/3 2019 kl.20.00

Winner Winner Chicken Dinner – RuPauls DragRace kommer till Stockholm för första gången någonsin med Holy Trannity UK som presenterar Allstar 3-vinnaren Trixie Mattel i sin nya show Skinny Legend.

Showen startar kl. 20.00.
Längd 2.30 inkl paus.

Meet and Greet- platser på parkett bänkrad 1-3 965 kr.
Gäster på plats 17:45.

Ordinarie biljetter 495 kr.
Insläpp från kl 19:00.
Åldersgräns 14 år!

Telefon: 08-505 290 00

En man som heter Ove (november)

Sarah Dawn Finer 17-18/12

Trixie Mattel 20/3

Passenger 22/9

Manhattan Transfer 29/10

Kort, glad & tacksam 14/10, 28/11

En droppe midnatt 7/11

Uggla på Göta Lejon i höst!

Konferens och event

Slipp barköerna – förbeställ!

Intresserad att hyra Göta Lejon?