Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom de ordinarie föreställningarna så har vi också spännande gästspel på teatern. Nedan ser du det som är aktuellt på Göta Lejon just nu!

För bokning av rullstolsplats och medföljande ledsagare vänligen kontakta Göta Lejons biljettkassa på tfn: 08-505 290 00.

Telefon: 08-505 290 00

Siavash Ghomayashi 5/10 2019 kl.21.00

Den 5:e oktober kommer den iranskfödde sångaren Siavash Ghomayshi till Göta Lejon i Stockholm för en unik Sverigekonsert.Längd: 2 timmar ink. paus
Åldersgräns: 13 år

 

Bill Callahan (US) 12/10 2019 kl.19.30

Från de tidiga årens lekfulla, heminspelade lo-fi-kassetter, via hans geniförklarade släpp som Smog och fram till senare års utgivningar i eget namn har Bill Callahan alltid gått sin egen väg. Nu leder den vägen honom till Göta Lejon. Då Bill Callahan kommer till Stockholm i höst är han aktuell med ”Shepherd in a Sheepskin Vest” – hans första nya album sen 2013.Som Smog var han med och drev på 90-talets lo-fi-explosion. Sedan dess har Bill Callahan förfinat, vidareutvecklats och hittat nya infallsvinklar. Därför kändes det bara logiskt att han elva album och 17 år in i karriären valde att debutera på nytt. Den här gången i eget namn.

Sedan 2007 års Bill Callahan-album ”Woke on a Whaleheart” har han mutat in sig som en bländande singer/songwriter. Med samma svartsynta ironi som han burit med sig sen Smogs tidiga släpp spinner Callahan fram mästerliga släpp, där både berättandet och inramningen alltid har lika mycket att erbjuda.

Showen startar 19:30
Åldersgräns: 13 år

 

 

Heels of Hell – 13/10 2019 kl20.00

 


The ULTIMATE HALLOWEEN TOUR 2019 is back 
LINEUP CONFIRMED: 
SHARON NEEDLES, ALASKA, ADORE DELANO, MIZ CRACKER, LATRICE ROYALE, KENNEDY DAVENPORT, BIQTCH PUDDIN’ & ONE TOP SECRET STAR !!! 

Dörrar:
Meet & Greet: 17:35
Ordinarie: 18:00

Showstart: 20.00

 

Lisa Gerrard – 19/10 kl.20.00

Death Disco Productions och Triffid And Danger Concerts presenterar stolt ett Sverigeexklusivt uppträdande av den legendariska Dead Can Dance-sångerskan Lisa Gerrard tillsammans med à cappella-kören The Mystery of the Bulgarian Voices. 

”Jag försökte inte kopiera dem, ” kommenterar hon, ”för det kan jag helt enkelt inte. Med traditionell västerländsk Bel canto-sång använder man diafragman, magen och huvudet.  Den bulgariska sångstilen framförs endast med bröstet – det är inte en röst man tränar sig till, utan den faller sig helt naturligt.” 

Kören som ackompanjerar Lisa på denna turné är känd över hela världen och har genomfört fler än 1250 konserter i de mest prestigefyllda konsertlokalerna jorden runt.  Den Grammisbelönta kören är specialiserad på såväl traditionell som samtida bulgarisk folkmusik och framförs a capella, anförda av dirigenten Professor Dora Hristovas expertis.  Körens hemliga vapen ligger i dess harmonier, vilka kommer få ditt hjärta att brista itu.  För västerländska öron låter intervallerna som ljuder ur denna blandning av tonarter ovanliga, nästan dissonanta.  Deras mikrotonala harmonier producerar en distinkt klang som är närapå ogudaktig i sin skönhet. 

”Mysteriet” ligger i hur de lyckas kombinera diafonisk sång med dissonanta harmonier till att frammana en rent hisnande ljudbild, och med Lisa Gerrard i sina led vågar vi utlova en oförglömlig afton. 

Showen startar kl. 20.00.
Längd ca 80 minuter, ingen paus.

Åldergräns 13 år

 

Legends on Tour – Liverpool FC – 29/10 kl.19.00

I samband med utgivandet av boken LIVERPOOL THE OFFICIAL STORY är vi mycket glada att kunna meddela att våra legender nu ger sig ut på en Skandinavisk turné! Tillsammans med författaren Harry Harris kommer turnén att gästas av legender som John Barnes, Ray Clemence, Bruce Grobbelaar, Phil Thompson, Michael Owen, Daniel Aggers, Jan Molby, Alan Kennedy, John Aldridge och många fler. Återupplev en av de mest extraordinära säsongerna i Liverpools historia med den officiella dagboken från säsongen 2018/19. ”The Reds” slog klubbrekord med hela 97 poäng under en fantastisk säsong i resan mot Premier League-titeln där man trots endast en enda förlust till slut avslutade säsongen 1 poäng bakom segrarna Manchester City. Efter att ha förlorat racet om Premier League-titeln till rivalerna i Manchester reste sig Jürgen Klopps män starka ur striden och avslutade säsongen med att addera en sjätte Europatitel till Anfields troféskåp genom att slå Tottenham Hotspurs i UEFA Champions League-finalen i Madrid.


På scen: Ray Clemence och Phil Thompson
Host: Geroge Sephton

Guest artist: Jamie Webster
Fields of Anfield road:

 

Solala – Publiken bestämmer 9/11 kl.19.00

För sju år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i en grupp kan låta.


Med en av de mest varierande repertoarer du kan tänka dig, prövar de i höst ett helt nytt koncept: Publiken bestämmer. Där får du som publik välja vilka låtar som Solala ska sjunga, på just den konsert som du ska gå på! Du röstar fram dina önskelåtar i en för-omröstning samt live under själva konsertkvällen via din smartphone.
En sjukt rolig och galen kväll fullproppad med just dina favoritlåtar!
Läs mer om omröstningen på www.solala.se

 

Radikal optimist- En humorshow av och med Anders Jansson – 16/11 kl.19.30

”Radikal Optimist” är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer

Showen startar kl. 19.30.
Längd 90 minuter, ingen paus.

Biljetterna kostar 410-460 kr inkl serviceavgift.

Biljetterna släpps 1/3 08.00.

 

Sissels Jul 2019 – 21/11 kl.19.30

Få artister i norden är så starkt förknippade med julen som Sissel Kyrkjebø. Hon tar vara på de gamla traditionerna samtidigt som hon varje år lyckas förnya sig.
Einar Engelstad, Bergens Tidende – Sissels jul 2017Tillsammans med rösten så har Sissel den unika utstrålningen på scen som gör att du känner att hon sjunger direkt till dig och bara dig. Kombinationen av den fantastiska rösten och scennärvaron har gjort Sissel till en mycket eftertraktad artist i stora delar av världen. Hon har under åren samarbetat med bland andra Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel och José Carreras.

Tillsammans med Placido Domingo och José Carreras blev Sissel inbjuden att genomföra den första julkonserten i Moskva efter Sovjetunionens fall.

Bara i Norden har Sissels julkonserter setts av över 1 miljon människor, ett närmast oslagbart rekord i detta sammanhang.

Sissels Jul 2019 kommer förutom till Sverige, också till Norge, Danmark och Tyskland, för att nämna några.

Välkommen på en konsert med genuin julstämning!

Föreställningslängd ca 90 min – ingen paus
Rullstolsplats bokas på 054-190080

 

Michael Kiwanuka – 30/11 2019 kl.19.00

Att älska döda hjältar är enkelt. Att imitera dem är svårt, men görbart. Att ta deras arv och slunga det rakt in i samtiden är en större utmaning. Och det är just detta konststycke som Michael Kiwanuka klarar av. För även om 70-talet, den gamla soulen med de stora rösterna och de brusiga vinylerna ständigt är närvarande så finns det i Kiwanukas musik en känsla av här och nu. Missa inte den brittiska soulhjälten när han besöker Göta Lejon lördag 30 november. Biljettsläpp onsdag 3 juli klockan 11.00 via Luger.se!När Michael Kiwanuka sjunger låter det som att döda hjältar försöker göra sig hörda från andra sidan graven. Som om Otis Reddings, Marvin Gayes och Curt Mayfields andar snackat ihop sig om att materialiseras i en och samma levande kropp för att ge oss en sista sång. Samma sak inträffar när Michael Kiwanuka spelar gitarr: Ekon av Jimi Hendrix och Terry Callier omfamnar lyssnaren. Londonartisten Michael Kiwanuka – uppväxt av två ugandiska föräldrar – lyckas vara lika själfull som sina förebilder utan att för en sekund sluta vara angelägen.

Michael Kiwanuka slog igenom med debutalbumet ’Home Again’ (2012). Ett naturalistiskt, folksoul album som tar vid där Van Morrison, Bill Withers och Terry Callier lämnade oss på 70-talet. Skivan belönades med BBC:s ’Sound of 2012’-pris, sålde guld i USA och ledde till en turné med kompisen Adele. På uppföljaren ’Love & Hate’, där Kiwanuka arbetade med producenten Dangermouse, möter vi en trasigare och mer politisk artist som i ett symfoniskt soullandskap värdigt Isaac Hayes sjunger om ett Europa där toleransen förlorar mark. Nu är Kiwanuka återigen aktuell. Den medryckande singeln ’Money’ feat. Tom Misch är en discodoftande låt som tar sikte på dansgolvet och ett första smakprov från det kommande albumet. Missa inte den brittiska soulhjälten när han besöker Göta Lejon lördag 30 november.

Åldersgräns: 13år
Speltid: 2 timmar och 30 min ink paus och förband

 

Agnes Obel 25/2 2020 kl.20.30 (Support kl.19.00)

Agnes Obel borde vara musik för de med ett specialintresse. En akt för de som söker sig långt bortom strömplattformar och topplistor. Så är dock inte fallet. Danska multibegåvade multiinstrumentalisten Agnes Obel må göra vemodig kammarmusik med komplexa kompositioner men hennes scen är den stora. Inte den lilla. Kanske beror det på att riktigt bra musik har en tendens att vinna till slut. Missa inte när hon kommer till Sverige för att ge en konsert på Göta Lejon 25 februari. 

Med det kritikerhyllade albumet ’Citizen of Glass’ (2016) tog Agnes Obel, numera baserad i Berlin, sitt uttryck till nya höjder där även manipulerade röster, spöklik elektronik och en gammal synthesizer från 20-talet med namnet Trautonium fick ta plats i hennes musikaliska universum. Agnes Obel är en sann mästare på att skulptera ett filmiskt universum som bjuder lyssnaren att känna världen såsom artisten känner den. Själv nämner Agnes Anthony & The Johnsons, svenska jazzpianisten Jan Johansson och Joni Mitchell som inspirationskällor och det är lätt att förstå varför. Precis som sina förebilder lyckas den danska stjärnan att kasta en melankolisk besvärjelse man önskar aldrig ska avta.

 

Home Free – Dive Bar Saints World Tour – 28/02 2020 kl.19.30

Home Free, världens främsta instrumentfria countryband, kommer till Sverige! Den 28 februari besöker den albumaktuella a cappella-gruppen Göta Lejon, missa inte det!
 


Den amerikanska a cappella-gruppen Home Free har tagit världen med storm. Med över 400 000 sålda album, nästan 80 miljoner Spotify-streams och omkring 290 miljoner visningar på Youtube är det svårt att påstå något annat. Gruppen har dessutom dragit på sig en gedigen fanbase, så kallade ”Home Fries”. Den 10 maj 2019 släppte bandet sitt femte studioalbum ”Midnight Confessions” och med den i bagaget ger de sig ut på en turné som tar dem till Stockholm den 28 februari för ett säreget framträdande på Göta Lejons scen.

Home Free består av grundaren och beatboxaren Adam Rupp, tenoren Rob Lundquist, basen Tim Foust, alt-sångaren Austin Brown och barytonen Adam Chance.

Åldersgräns: 13 år
På scen: 19.30
Presenteras av Maloney Concerts
 

 

Sinatra & Friends – 24/3 2020 kl.19.30

Showen Sinatra & Friends är en hyllning till världens främsta underhållare – Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr. Den 24 mars förvandlas Göta Lejon i Stockholm till de glamorösa hotellscenerna i Las Vegas i början av 60-talet, när det var The Rat Pack som ägde stan och topplistorna.I showen ger Stephen Triffitt, Mark Adams och George Daniel Long (aka Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr) publiken en chans att uppleva legendarerna i det kända, för att inte säga ökända, The Rat Pack på nytt.

Triffitt, Adams och Long porträtterar giganterna i den nostalgiska hyllningsshowen. Alla med ett leende på läpparna och röster som förtrollar. Sinatra & Friends bjuder på det bästa från legendarernas repertoar. Showen innehåller de eviga klassikerna ”My Way”, ”Mr Bojangles”, ”New York, New York”, ”That’s Amore” och många fler. Allt ackompanjerat av ett storband med nio musiker och ”The Golddiggers”, tre fantastiska sångare och dansare.

Ta chansen att transporteras till det glamorösa 60-talet på The Strip i Las Vegas där Hollywoodgiganterna stod för underhållningen.

Speltid: 2 timmar ink paus

 

Trixie Mattel – 5/5 2020 kl.20.00

Brand New One Woman Show!


ID may be required on entry as proof of purchase. Resales are strictly not permitted. The promoter reserves the right to void any tickets found on, or sold through any secondary resale sites.
To purchase accessible tickets please contact the venue directly.

Platinum VIP:
VIP Seating includes M&G and exclusive merchandise:
• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Best View Area *
• Includes a Ticket in the First Few Rows *
• One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Trixie Mattel
• Individual Photo Opportunity with Trixie Mattel
• One VIP Gift Item Created Exclusively For VIP Package Purchasers
• One Commemorative VIP Laminate & Matching Lanyard
* Venue seating configurations can vary market-by-market

Gold VIP:
VIP Seating includes M&G and exclusive merchandise:
• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Best View Area *
• Includes a Ticket in the First Few Rows *
• One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Trixie Mattel
• Individual Photo Opportunity with Trixie Mattel
• One Commemorative VIP Laminate & Matching Lanyard
* Venue seating configurations can vary market-by-market

Åldersgräns 16 år

Agnes Obel – 25/2 2020

Se Idol-Bragi som prins i Snövit The...

Michael Kiwanuka – 30/11

Trixie Mattel – 5/5 2020

Sinatra & Friends – 24/3...

Sissels Jul 2019 – 21/11

Solala – Publiken bestämmer...

Legends on Tour – Liverpool FC...

Heels of Hell – The Ultimate...

Siavash Ghomayashi – Live in...

Bill Callahan (US) 12/10

Anders Jansson 16/11

Lisa Gerrard 19/10

Konferens och event

Slipp barköerna – förbeställ!

Intresserad att hyra Göta Lejon?