Välj föreställning:

Tillbaka till 80-talet

 

 

EFTER TVÅ HELT UTSÅLDA 80-TALSKONSERTER PÅ GÖTA LEJON GJORDE VI EN 80-TALSFESTIVAL MED BL A INTERNATIONELLA STJÄRNOR!

Läs mer på: tillbakatill80-talet.se

Lyssna

Medverkande

Nik Kershaw  
Slade  
Lili & Susie  
Lustans Lakejer  
Noice  
Tone Norum  
Ankie Bagger  
Mats Ronander  
Lasse Lindbom Band  
Anne-Lie Rydé  
Suzzie Tapper  
Kee Marcello (Europe)  
Micke Syd (från Gyllene Tider)  
Tommy Ekman (från Style)  
Lennie Norman (kvällens MC)

Kort om artisterna

Nik Kershaw
Med hitsen “The Riddle”, “I won´t let the sun go down on me” och “Wouldn´t it be good” slog han igenom stort.

Slade
Blev ett av 80-talets största glamrockband med hittar som ”My Oh My” och ”Run Run Away”.

Lili & Susie
80-talsikonerna med hittar som ”Oh mama”, ”What´s the colour of love”, ”Okey Okey” och många många fler.

Lustans Lakejer
Pionjärerna inom svensk synthpop med Johan Kinde som förgrundsgestalt. De anses än i dag vara Sveriges främsta synthpopband och behöver ingen närmare presentation.

Noice
Bandet från Gustavsberg tog tunnelbanan in i tusentals tonåringars hjärtan när slog igenom över en natt i TV-programmet Måndagsbörsen den 17 mars 1980. Deras största låtar, som ”Du lever bara en gång”, lever kvar och spelas än idag.

Tone Norum
”Europes lillasyster” fick en megahit när hon sjöng ”Allt som jag känner” i duett med Tommy Nilsson. Tone från Upplands-Väsby nådde även stora framgångar på Tracks med ”Stranded” och ”Don´t Turn Around”.

Ankie Bagger
Efter att ha dansat sjungit med bästa kompisarna Lili & Susie upptäcktes Ankie Bagger och fick stora hits med ”Where Were You Last Night” och ”People Say It´s In the Air”.

Mats Ronander
Ronander har kallats Sveriges enda riktiga rock´n´roller och har gjort världsturnéer med ABBA så väl som spelat huvudroll i filmatiseringen av Ulf Lundells Jack.

Lasse Lindbom Band
Lasse Lindbom och hans vänner i Triad skördade stora framgångar på 80-talet med en av våra mest älskade jullåtar någonsin: ”Tänd ett ljus”. Med egna bandet fick han en hit med ”Kom och värm dig”, och var i studion som producent doldisen bakom megaframgångar med Gyllene Tider, Ulf Lundell och Marie Fredriksson.

Anne-Lie Rydé sa hej till publiken som sångerska i Göteborgsbandet Extra, och nådde de riktigt höga höjderna som soloartist med Gessle-skrivna ”Segla på ett moln”.

Suzzie Tapper
Många blev berörda av Suzzie Tappers mörka, inlevelsefulla röst när hon turnerade land och rike kring med sitt Suzzies Orkester. Största hiten heter ”Dansa i månens sken”.

Micke Syd
Den glada trummisen i Gyllene Tider har tagit steget fram från trumstolen till sångmicken. Som medlem av powerpopduon Syd & Ekman förvaltar han popskatten från Halmstad på bästa tänkbara sätt.

Tommy Ekman
Från Freestyle via Style till en solokarriär går det bara att sammanfatta Tommy Ekmans karriär med ett ord: HITS! I nära samarbete med Micke Syd från Gyllene Tider för duon Syd & Ekman hela Sverige att sjunga med i allt ”Vill ha dig” till ”Dover-Calais”.

Kee Marcello
Fick sitt stora genombrott som gitarrist i Europe när de hade sin monumentala världshit ”The Final Countdown”. Framgångarna i Europe fortsatte med bland annat världshiten ”Superstitious” – där Kees solo utsågs till världens bästa gitarrsolo någonsin. Han fortsätter nu att turnera jorden runt som soloartist.

 

Lennie ser fram emot kvällens...

Lasse Lindbom & The Husbands...

Dan Hylander i oväntade...

Viktigt meddelande från Noice!

Tone Norum bjuder på hits!