Välj föreställning:

Skifs vs Körberg – 50 år senare

skifs_vs_korberg_640x390

”VÄRLDSKLASS AV KÖRBERG OCH SKIFS”, Aftonbladet satte ord på det publiken kände när två av landets största röster återförenades efter 50 år. Det som blev ett magiskt mästarmöte i augusti fick nu sin fortsättning på stora arenor i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Hits från 60-talet

Det här var helt unika konserter och ett måste för dig som älskar musiken från 1960-talet. Konserterna fokuserade på låtar från denna tid och framförs tillsammans med ett stort, mäktigt dubbelband och en fantastisk kör. Helt enkelt gräddan av landets musikerelit, där många brukar spela med respektive sångare. Det blev hits från Cream, Beach Boys, Beatles, Animals, Kinks och många fler. Dessutom delade Skifs och Körberg med sig av personliga minnen och berättelser från tiden.

50 år sedan första mötet

Det var ju 1966 som de möttes i Sveriges Radios popbandstävling. Björn med sitt band Slam Creepers’ och Tommy med The Maniacs. Förstaplatsen kneps av Skifs och Körberg blev tvåa. Men vid sidan av tävlingen fann de två unga männen varandra musikaliskt och de jammade tillsammans den dagen. Efter det har de faktiskt aldrig stått på samma scen. Inte förrän nu, 50 år senare. Och vilken returmatch och återförening det var… Världsklass var ordet!

Strålande recensioner

4plus
”Världsklass av Körberg och Skifs”

”ett fantastiskt band med tio musiker och tre körsångare”

”mycket underhållande mellansnack”

”Det är bra på riktigt, inga trötta covers”

”ett perfekt radarpar på scen”

”får alla att dansa”

Aftonbladet
Läs hela recensionen här.

4_getingar

”En fin kväll med två stora artister”

”lekfull konsert med mycket humor”

”de sjunger bättre än någonsin.”

”låter förträffligt och publiken sjunger med.”

Expressen
Läs hela recensionen här.

Körberg utmanade Skifs på scenen

Den 26 augusti 2016, exakt på dagen 50 år efter första mötet, ställde de sig mot varandra på Sollidenscenen igen. Men det hela tog sin början med att Tommy Körberg dök upp mitt under Björns succéföreställning ”Lite nu och då” den 16 mars på Göta Lejon och utkrävde revansch. Skifs antog utmaningen.

Sist ut var Tommy Körberg, men det visste ni ju redan. Han kom med den hittills största utmaningen för Björn. "Revanschen på Skansen" blir något att se fram emot!

Publicerat av Björn Skifs den 23 mars 2016

Läs intervjun i Aftonbladet

Läs vad Björn och Tommy säger om utmaningen och hur det var förra gången de möttes på Skansen. Du hittar hela artikeln i aftonbladet.se

IMG_3333

Mästare och utmanare i fotostudion

Så här såg det ut i studion hos fotograf Peter Knutson när Björn Skifs och Tommy Körberg förberedde för biljettsläppet till Skifs vs Körberg – Revanschen på Skansen.

12039540_992030194206371_6164388579729759909_n

Foto: Peter Knutson. (Foto Solliden: Marie Andersson)

Skifs & Körberg på Hovet

Skifs vs Körberg 26, 27 & 28/8

Skifs vs Körberg i Aftonbladet

Körberg utmanar Skifs!