evita_fb_topp_851x315.jpg

Evita

EVITA

När den nya uppsättningen av Broadwaymusikalen hade premiär på Göta Lejon 27 september 2014 blev det jubel och stående ovationer.


 
Evita1.jpg
 
 

Det var en helt ny uppsättning i regi av Ronny Danielsson som även låg bakom storsuccén Jesus Christ Superstar med Ola Salo. Eftersom detta var en föreställning på Göta Lejon så var inramningen i bästa Broadwayanda spektakulär och bjöd på visuella effekter.

Många strömmade till teatern för att se Charlotte Perrelli i Andrew Lloyd Webber och Tim Rice klassiska musikal. Det var en extravagant resa i Argentinas och tangons värld med hyllande folkmassor och moderiktig aristokrati.

Den legendariska Eva Perón
Hon föddes fattig, drevs av ambition och trollband en hel värld med sin exceptionella karisma. Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers sofistikerade musikal berättar den sanna historien om ikonen Evita Peron och hennes korta men intensiva liv i rampljuset. Firad stjärna och skådespelerska vid 22, presidentens älskarinna vid 24, Argentinas första dam vid 27 och en legend redan vid sin död, endast 33 år gammal. Evita avgudades av underklassen och föraktades av överklassen. Hon var en unik politisk celebritet och en av världens mäktigaste kvinnor. Hon förförde en hel nation och efterlämnade ett politiskt arv som levde vidare långt efter hennes bortgång. Musikalen bjuder på en rad oförglömliga sånger som Don’t Cry For Me Argentina, Another Suitcase In Another Hall, High Flying Adored m fl.

Evita2.jpg

Började som ett rockalbum 
Musikalen Evita startade som ett rockoperakonceptalbum som släpptes 1976 av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber. Succén ledde till en scenuppsättning på Londons West End där den vann en ”Laurence Olivier Award” i kategorin bästa musikal och senare samma år sattes den upp på Broadway där den som första brittiska musikal vann en ”Tony Award” i samma kategori. 1996 blev den film med Madonna och Antonio Banderas.

Evita3.jpg

Stor orkester och ensemble
Göta Lejon bjöd som vanligt på en äkta liveupplevelse när det gällde musiken.  Allt från episka ”Don’t cry for me Argentina” till eldig tango framfördes av en passionerad orkester under ledning av fenomenale Kristofer Nergårdh.


Medverkande

Charlotte Perrelli spelade Evita. Juan Perón spelades av Daniel Engman som gjorde Pontius Pilatus i Jesus Christ Superstar på turné. Som Che såg vi Patrik Martinsson som har gjort succé på Göta Lejon som Judas i Jesus Christ Superstar och som Tick/Mitzi i Priscilla Queen of the Desert. Rollen som älskarinnan spelades av Lisa Stadell, en av våra Divor från Priscilla, och Magaldi spelas av Rolf Lydahl som spelade översteprästen Hannas i Jesus Christ Superstar.

Evita — Charlotte Perrelli
Juan Perón — Daniel Engman
Che — Patrik Martinsson
Älskarinnan — Lisa Stadell
Magaldi — Rolf Lydahl

Ensemble
Annika Herlitz
Micaela Sjöstedt
Denise Holland Bethke
Vera Prada
Paula Santa Eufemia
Kitty Chan
Jenny Fromm Sehlstedt
Charlotte Zettergren
Victor Molino Sanchez
Niklas Löjdmark
Nils Sundberg
Henrik Jessen
Tommy Englund
David Joseph
Johan Klarbrant
Fredrik Lexfors
Johan Karlsson
Gerrard Carter

Orkester
Kapellmästare/keyboard — Kristofer Nergårdh
Keyboard 2 — Niklas Tinnborg
Gitarr — Tobbe Fall
Bas — Anders Kotz
Slagverk — Magnus Einarsson/Christer Fernlund
Trummor — Andreas ”Habo” Johansson
Trumpet — Jakob Gudmundsson/Viktor Lindholm
Trombon — Mikael Anderfjärd
Horn — Ida Freij
Träblås — Fredrik Stenberg
Cello — Anna Wallgren
Violin — Karin Liljenberg Månsson

Kreativt team
Regi — Ronny Danielsson
Översättning — Rikard Bergqvist
Musikaliskt ansvarig — Kristofer Nergårdh
Koreografi — Per-Magnus Andersson
Scenografi — Martin X Chocholousek
Kostymdesign — Camilla Thulin
Mask & perukdesign — Erika Nicklasson
Ljusdesign — Mikki Kunttu
Ljuddesign — Oskar Johansson
Producent — Åsa Holmgren
Exekutiv producent — Kristjan Ra. Kristjansson