Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom ordinarie föreställningarna så händer det andra spännande events på teatern. Nedan ser du publika gästspel som är aktuella på Göta Lejon just nu!

George Clinton & Parliament Funkadelic 8/5-17

George Clinton & Parliament Funkadelics inflytande på popmusiken genom åren är helt otrolig. Otaliga hits från hip-hopen härstammar från ett Clinton Parliament Funkadelic- sample.

Man kan sträcka sig så långt att säga att gangstersoundet från West coast inte hade existerat utan P-Funken. Dre och Snoop hade gjort karriär på annat håll, och vad skulle Prince, Public Enemy, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers, D’Angelo med flera med flera vara utan George Clinton?

Det är en hisnande tanke, att överhuvudtaget försöka få grepp om allt George Clinton måste ha hunnit med att se och höra och uppleva sedan han blev musiker på heltid redan 1955, vid 14 års ålder. Denna levande legend fortsätter än idag att oförtrutet underhålla massorna och utbilda i musik.

George Clinton & Parliament Funkadelics karriär är bryggd på en stor mix av olika artister som bland annat James Brown, Jimi Hendrix, Smokey Robinson, Jethro Tull och Cream. Live är det psykadeliskt, souligt och rockigt.

Insläpp 19.00, konsertstart 19.30.
Biljetterna kostar 495:- – 590:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns: 13 år

RuPaul’s Drag Race: Werq The World Tour 2/6 – 17

Dina favorit Queens från RuPaul’s Drag Race är här för att ”WERQ your world” i OUTtv’s officiella världsturné! Michelle Visage är vår värd och du kommer se galna framträdanden av Aja, Trinity Taylor, Latrice Royale, Detox, Shangela, Peppermint, och Violet Chachki!

Meet & Greet: Kom tidigt och möt alla Queens samt få den bästa platsen nära scenen! Du kommer få en turnéposter signerad av drottningarna själva och ett specialgjort VIP pass med nyckelband. Gäster måste infinna sig till 19:00.!

OBS!! ”Meet & Greet” biljetter köpes enbart via Göta Lejons biljettkassa via telefon 08-505 290 00, via mejl biljett@gotalejon.se samt besök i kassan.

Showen startar kl. 20.00.
Beräknad längd ca 4 timmar inkl. paus.
Biljetterna kostar: 485:- – 1044:- inkl. serv.avgift

Åldergräns: 15 år

Chippendales 19/9-17

Efter ett slutsålt besök den 5 april, så kommer Chippendales tillbaka till Stockholm i höst. De världsberömda manliga dansarna kommer hit igen för att göra staden glödhet.

chippendale

12 killar på scenen i en medryckande musikalisk show med sång, dans och 12 mycket sexiga kroppar. Chippendales är som Disneyland för tjejer. Dom ger en show som är kul med hög partyfaktor. Detta är kvällen när flickorna kan släppa loss och ha kul. Musikaliskt något för alla, från listtoppar till C&W eller sexiga lugna ballader.

Så samla tjejgänget, fram med festblåsan och dom högklackade. Låt mannen vara hemma som barnvakt, och unna dig en helkväll med 12 sexiga män!
Missa inte detta tillfället!

Arrangör: Next step Music & Art Production
Hemsida: www.nextstop.no

Insläpp 19.00, showstart 19.30.
Längd ca 2.30 minuter inkl paus.
Biljetterna kostar 530 inkl serv.avgift.

Åldersgräns 18 år.

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis 14, 15 & 16/12 – 17

Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance. 

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

Njut, skratta, bli berörd och framförallt – känn dansglädjen!

Showen startar kl. 19.30
Längd 2 timmar inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 740:- inkl serv.avgift.

Intresserad att hyra Göta Lejon?

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!

Förbeställ med vår app

Pressen älskar Skifs show

Teatersupé före föreställningen