Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom ordinarie föreställningarna så händer det andra spännande events på teatern. Nedan ser du publika gästspel som är aktuella på Göta Lejon just nu!

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis 15 & 16/12 – 17

Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance. 

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

Njut, skratta, bli berörd och framförallt – känn dansglädjen!

Baren öppnar 17.30.

Showen startar kl. 19.30
Längd 2 timmar inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 740:- inkl serviceavgift.

Magnus Carlson – 15/2 – 18

En akustisk kväll med Magnus Carlson på turné våren 2018!

2017 har onekligen varit ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och under sommaren en omfattande Sverigeturné. Under hösten har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Något som uppskattades oerhört och nu blivit en turné som går av stapeln i början av 2018.

Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnerat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ’låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ’less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

Konserten presenteras av Blixten & Co.

Baren öppnar 17.30.

Showen startar kl. 19.30
Längd 2,5 tim inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 395:- – 495:- inkl serviceavgift.

 Uno Svenningsson – 18/3 – 18

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär. Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999.

Under hösten 2017 medverkar Uno Svenningsson i TV-programmet ”Så mycket bättre” och den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005 och kommer till Göta Lejon 18 mars 2018. I samband med turnén släpps även ett nytt album. Turnén presenteras av Blixten & Co.

Showen startar kl. 19.00
Längd ca 90 min, ingen paus
Biljetterna kostar 395:- – 495:- inkl serviceavgift.

Blind Boys of Alabama – 9/4 – 18

Den legendariska gospelgruppen Blind Boys of Alabama har varit ständigt aktuella i över 70 år. I sann pionjäranda har de tänjt på gränserna av ras och genre och blivit en av de mest hyllade grupperna i modern musik.

Blind Boys of Alabama började spela ihop redan 1939 på Alabama Institute for the Negro Blind och har sedan dess hållit sig sysselsatta, minst sagt. Denna prisvinnande grupp har upplevt det mesta i musik- och medborgarrättshistorien; från debutsingeln ”I Can See Everybody’s Mother But Mine” 1948 och att ha överlevt Jim Crow-lagarna i den amerikanska södern, till att ha spelat för tre olika presidenter i Vita Huset, samt samarbetat med storheter som Mavis Staples, Stevie Wonder, Prince och Lou Reed.

2017 släppte gruppen sitt senaste alster ”Almost Home”. Albumet avhandlar det faktum att de två originalmedlemmarna inte blir yngre, samtidigt som det utgör ett vackert nytt kapitel i deras arv. Med textrader som ”my work is done and I’m finally going home to see my maker”, erkänner de att de snart är hemma, men ändå är det klart att gruppen har som mål att fortsätta sprida sitt budskap om fred, glädje, och kärlek in i det sista!

Medverkande:
Jimmy Carter – sång
Eric McKinnie – sång
Paul Beasley – sång
Ben Moore – sång
Joey Williams – sång

Showen startar kl. 19.30
Längd ca 90 min, ingen paus
Biljetterna kostar 390:- – 495:- inkl serviceavgift.

Åldergräns 13 år

Turnén presenteras av Maloney Concerts i samarbete med Kulturbolaget och Göta Lejon.

RuPaul´s Drag Race – 14 & 15/6 – 18

I juni kommer queensen tillbaka med en ny grym dragshow som presenteras av Shangela. Med sig har hon Katya Kim Chi, Latrice Royale, Sharon Needles, Violet Chachki, Valentina och en överraskningsgäst från säsong 10.

Meet & Greet 18.00
Showen startar kl. 20.00
Längd ca 2 tim inkl. paus.
Biljetterna kostar 499:- – 639:- inkl serviceavgift.

Åldergräns 15 år

Biljetterna släpps på onsdag 20/12 11.00.

Publiken älskar showen!

Skifs bjuder på överraskningar!

Regissören ger en glimt av hösten!

Intresserad att hyra Göta Lejon?

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!

Förbeställ med vår app