Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom ordinarie föreställningarna så händer det andra spännande events på teatern. Nedan ser du publika gästspel som är aktuella på Göta Lejon just nu!

Patti Austin – Ella Fitzgerald: Now & Then 12/11 – 17

Grammy-vinnaren Patti Austin som nu är aktuell med nya albumet ”Ella: Now & Then” gästar Stockholm och Göta Lejon i höst. I denna konsert hyllar hon den ikoniska sångerskan Ella Fitzgerald, en artist som kunde vända ut och in på sin röst och verkligen få publiken att känna musiken på det sättet hon själv gjorde.

Under kvällen kommer legendariska klassiska hits från det stora Fitzgerald-arvet, inklusive låtar som ”Mack the Knife”, ”April in Paris” och ”Lullaby of Birdland” att framföras så missa inte denna unika och fantastiska kväll med musik i världsklass!

Patti Austin hanterar alla genrer, har släppt 17 soloalbum och har uppträtt med sina låtar på Grammy Awards och Oscarsgalan. Som artist, låtskrivare och sångerska har hon haft en minst sagt lyckad karriär. En karriär som gjort henne till en av de mest älskade artisterna och en konstant på Billboards jazzlistor.

Baren är öppen från 17.30.

Showstart kl. 19.30.
Biljetterna kostar 645 – 670:- inkl serv.avgift.

Diego El Cigala – Voz & Piano 15/11 – 17

Världens mest spännande och innovativa flamencosångare, Diego El Cigala, kommer till Göta Lejon. Han har skapat sin egen uttrycksfulla fusionstil, som är influerad av såväl flamenco som kubansk bolero och argentinsk tango.

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner och dessutom trefaldig Grammy-vinnare. Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen där han konstant fyller de stora scenerna och konserthusen.

I höst bjuder han på en intim och exklusiv Sverigekonsert under konceptet ”Voz & Piano”. Den här gången ackompanjeras han enkom av sin vapendragare Jaime Calabuch “Jumitus”, en romsk musiker från Gracia i Barcelona, som spelat med El Cigala sedan 2005. La bien pagá, Te quiero, te quiero, Lágrimas negras och Amor loco är några av låtarna man kommer få höra den här kvällen.

Baren öppnar 17.30.

Showstart kl. 19.30.
Längd 1,5 timmar (ingen paus)
Biljetterna kostar 420 – 695:- inkl serviceavgift.

Åldersgräns 13 år.

RuPaul’s Drag Race: Christmas Queens 29/11 – 17

Följ med Michelle Visage, domaren i RuPaul’s Drag Race, som tillsammans med dragsuperstjärnorna Ginger Minj, Ivy Winters, Manila Luzon, Phi Phi O’hara, Sharon Needles och Thorgy Thor bjuder på en spektakulär julhelgsshow som du inte vill missa. Showen innehåller uppträdanden med julklassiker och originalmusik från den tredje volymen av julalbumet ”Christmas Queens”!


Kom tidigt och möt alla Queens, få den bästa platsen nära scenen samt gåva och laminatkort ingår! OBS!!! MEET & GREET BILJETTER KAN ENDAST KÖPAS VIA GÖTA LEJONS BILJETTKASSA ELLER PÅ TEL 08-505 290 00.
Gäster med Meet & Greet-biljetter måste infinna sig till 18:00!

Showen startar kl. 20:00.
Längd: ca 1,5 timme inkl paus.
Biljetterna kostar: 485 :- – 1 200 :- inkl. serviceavgift.

Åldersgräns: 15 år

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis 14, 15 & 16/12 – 17

Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance. 

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

Njut, skratta, bli berörd och framförallt – känn dansglädjen!

Baren öppnar 17.30.

Showen startar kl. 19.30
Längd 2 timmar inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 740:- inkl serviceavgift.

Uno Svenningsson – 18/3 – 18

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär. Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999.

Under hösten 2017 medverkar Uno Svenningsson i TV-programmet ”Så mycket bättre” och den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005 och kommer till Göta Lejon 18 mars 2018. I samband med turnén släpps även ett nytt album. Turnén presenteras av Blixten & Co.

Showen startar kl. 19.00
Längd ca 90 min, ingen paus
Biljetterna kostar 395:- – 495:- inkl serviceavgift.

Världens bästa band på plats!

Dan Hylander i oväntade...

Vem blir Skifs gästartist tro?

Viktigt meddelande från Noice!

Missa inte Elvis, Cash & The...

Tone Norum bjuder på hits!

Teaser Elvis, Cash & The Killer!

Brolle & Co live på TV4, medley 1

Brolle & Co live på TV4, medley 2

”Jag är en ensamvarg”

En Jesus utan skägg!

Malena bjuder på smakprov ur Evita!

Nya showen växer varje dag!

Tillbaka på Göta Lejon!

Brolle berättar om idolerna!

Regissören ger en glimt av hösten!

Brolle tar paus på Elvis veranda!

Intresserad att hyra Göta Lejon?

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!

Förbeställ med vår app

Pressen älskar Skifs show

Teatersupé före föreställningen