Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom ordinarie föreställningarna så händer det andra spännande events på teatern. Nedan ser du publika gästspel som är aktuella på Göta Lejon just nu!

Trees and Love – Vi-skogens konsert för klimatet 12/9-17

Den 12 september bjuder de folkkära artisterna Helen Sjöholm, Babben Larsson och Anders Lundin återigen på en storstilad konsert där hela överskottet går till Vi-skogen. Årets gästartister är bland andra musikalstjärnan Peter Jöback, succétrion Solala och folkkära Malena Ernman. Fler artister släpps under sommaren. 

Biljettintäkterna från konserten Trees and Love går till Vi-skogens arbete med att stödja barn i östra Afrika att anpassa sig till det varmare klimatet. Kraftiga skyfall, torka och hunger leder till att barn dör, hämmas i utvecklingen och hindras till ett bra liv. Men barnen kan också ändra utvecklingen. Genom utbildningen lär sig barnen hur man skyddar sig mot klimatförändringarnas negativa effekter. Målsättningen är att samla in pengar till att utbilda 50 000 barn i Rwanda, Uganda, Tanzania och Kenya.

Konserten regisseras av Anders ”Butta” Börjesson, känd från bland annat Diggiloo. Peter Ljung, som spelat med många av Sveriges största artister, från Björn och Benny till Magnus Uggla, är kapellmästare.

Insläpp 18.30, konsertstart 19.00.
Längd ca 2. timmar inkl paus.
Biljetterna kostar 320:- inkl serv.avgift.Chippendales 19/9-17

Efter ett slutsålt besök den 5 april, så kommer Chippendales tillbaka till Stockholm i höst. De världsberömda manliga dansarna kommer hit igen för att göra staden glödhet.

chippendale

12 killar på scenen i en medryckande musikalisk show med sång, dans och 12 mycket sexiga kroppar. Chippendales är som Disneyland för tjejer. Dom ger en show som är kul med hög partyfaktor. Detta är kvällen när flickorna kan släppa loss och ha kul. Musikaliskt något för alla, från listtoppar till C&W eller sexiga lugna ballader.

Så samla tjejgänget, fram med festblåsan och dom högklackade. Låt mannen vara hemma som barnvakt, och unna dig en helkväll med 12 sexiga män!
Missa inte detta tillfället!

Arrangör: Next step Music & Art Production
Hemsida: www.nextstep.no

Insläpp 19.00, showstart 19.30.
Längd ca 2.30 minuter inkl paus.
Biljetterna kostar 530:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 18 år.

Patti Austin – Ella Fitzgerald: Now & Then 12/11 – 17

Grammy-vinnaren Patti Austin som nu är aktuell med nya albumet ”Ella: Now & Then” gästar Stockholm och Göta Lejon i höst. I denna konsert hyllar hon den ikoniska sångerskan Ella Fitzgerald, en artist som kunde vända ut och in på sin röst och verkligen få publiken att känna musiken på det sättet hon själv gjorde.

Under kvällen kommer legendariska klassiska hits från det stora Fitzgerald-arvet, inklusive låtar som ”Mack the Knife”, ”April in Paris” och ”Lullaby of Birdland” att framföras så missa inte denna unika och fantastiska kväll med musik i världsklass!

Patti Austin hanterar alla genrer, har släppt 17 soloalbum och har uppträtt med sina låtar på Grammy Awards och Oscarsgalan. Som artist, låtskrivare och sångerska har hon haft en minst sagt lyckad karriär. En karriär som gjort henne till en av de mest älskade artisterna och en konstant på Billboards jazzlistor.

Insläpp kl. 19.00, showstart kl. 19.30
Biljetterna kostar 645 – 670:- inkl serv.avgift.

Diego El Cigala – Voz & Piano 15/11 – 17

Världens mest spännande och innovativa flamencosångare, Diego El Cigala, kommer till Göta Lejon. Han har skapat sin egen uttrycksfulla fusionstil, som är influerad av såväl flamenco som kubansk bolero och argentinsk tango.

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner och dessutom trefaldig Grammy-vinnare. Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen där han konstant fyller de stora scenerna och konserthusen.

I höst bjuder han på en intim och exklusiv Sverigekonsert under konceptet ”Voz & Piano”. Den här gången ackompanjeras han enkom av sin vapendragare Jaime Calabuch “Jumitus”, en romsk musiker från Gracia i Barcelona, som spelat med El Cigala sedan 2005. La bien pagá, Te quiero, te quiero, Lágrimas negras och Amor loco är några av låtarna man kommer få höra den här kvällen.

Insläpp kl. 19.00, showstart kl. 19.30
Längd 1,5 timmar (ingen paus)
Biljetterna kostar 420 – 695:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 13 år.

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis 14, 15 & 16/12 – 17

Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance. 

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

Njut, skratta, bli berörd och framförallt – känn dansglädjen!

Showen startar kl. 19.30
Längd 2 timmar inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 740:- inkl serv.avgift.

En Jesus utan skägg!

Malena bjuder på smakprov ur Evita!

Nya showen växer varje dag!

Tillbaka på Göta Lejon!

Brolle berättar om idolerna!

Regissören ger en glimt av hösten!

Brolle tar paus på Elvis veranda!

Intresserad att hyra Göta Lejon?

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!

Förbeställ med vår app

Pressen älskar Skifs show

Teatersupé före föreställningen