Gästspel på Göta Lejon

Om du planerar en kick-off, föreläsning, produktlansering eller publikt evenemang, finns möjligheten att hyra Göta Lejon. Skicka en förfrågan till: uthyrning@gotalejon.se

Förutom de ordinarie föreställningarna så har vi också spännande gästspel på teatern. Nedan ser du det som är aktuellt på Göta Lejon just nu!

Dansa samba med mig – 7/4 – 18

Move Your Feet AB presenterar dansikalen:
Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis, med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända bl.a. från bl.a. Let´s Dance

o.


I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra och följa med Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar sjungna av tre sångare som kompletteras inspelat material från artister som Lill Lindfors och Andreas Weise på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, men hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.
Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.
Njut, skratta, bli berörd och framförallt, känn dansglädjen!

Medverkande
Tobias Karlsson, Calle Sterner, Björn Törnblom, Jeanette Karlsson, Maria Zimmermann, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Alexander Svanberg, Henric Stillman, Joanna Stillman, Maria Bild, Joakim Norsten och Evelina Schönberg Olsén.

Föreställningen börjar 19.30.
Föreställningstid ca 2 timmar inkl paus.
Biljetterna kostar 695:- inkl. serviceavgift.Rullstolsplatser bokas på Göta Lejon eller Ticketmasters callcenter 077-170 70 70.

Blind Boys of Alabama – 9/4 – 18

Den legendariska gospelgruppen Blind Boys of Alabama har varit ständigt aktuella i över 70 år. I sann pionjäranda har de tänjt på gränserna av ras och genre och blivit en av de mest hyllade grupperna i modern musik.

Blind Boys of Alabama började spela ihop redan 1939 på Alabama Institute for the Negro Blind och har sedan dess hållit sig sysselsatta, minst sagt. Denna prisvinnande grupp har upplevt det mesta i musik- och medborgarrättshistorien; från debutsingeln ”I Can See Everybody’s Mother But Mine” 1948 och att ha överlevt Jim Crow-lagarna i den amerikanska södern, till att ha spelat för tre olika presidenter i Vita Huset, samt samarbetat med storheter som Mavis Staples, Stevie Wonder, Prince och Lou Reed.

2017 släppte gruppen sitt senaste alster ”Almost Home”. Albumet avhandlar det faktum att de två originalmedlemmarna inte blir yngre, samtidigt som det utgör ett vackert nytt kapitel i deras arv. Med textrader som ”my work is done and I’m finally going home to see my maker”, erkänner de att de snart är hemma, men ändå är det klart att gruppen har som mål att fortsätta sprida sitt budskap om fred, glädje, och kärlek in i det sista!

Medverkande:
Jimmy Carter – sång
Eric McKinnie – sång
Paul Beasley – sång
Ben Moore – sång
Joey Williams – sång

Showen startar kl. 19.30
Längd ca 90 min, ingen paus
Biljetterna kostar 390:- – 495:- inkl serviceavgift.

Åldergräns 13 år

Turnén presenteras av Maloney Concerts i samarbete med Kulturbolaget och Göta Lejon.

Eva Dahlgren – 6/5- 18

Singelaktuella Eva Dahlgren bjuder på tre exklusiva spelningar i vår.

Nyligen släppte Eva Dahlgren den helt nya singeln ”Jag vill ju bara vara fri”, i samarbete med producenten Johannes Berglund, Amanda Bergman (Amason) och Oskar Linnros.

Låten och dess titel har inspirerats av Annika Perssons biografi om Lena Nyman (”Jag vill ju vara fri”).

I slutet av april kommer en 4-spårs EP och i anslutning till den åker Eva Dahlgren ut på en miniturné där hon endast besöker Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arrangör: Blixten & Co

Konserten startar kl. 19.00 och är 90 minuter lång utan paus.
Biljetterna kostar 495:- – 595:- inkl serviceavgift.

Åldersgräns 13 år.

Biljetterna släpps på måndag 19/3 kl.10.00 på Ticketmaster.


Kort, glad och tacksam – 12/5 – 18 kl 16.00 & 19.30

Pernilla Wahlgren summerar 40 år på scen och 50 år på jorden i en storslagen humorföreställning våren 2018!

Hon har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med ett otal medverkan i Melodifestivalen, populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program och barnteatrar, för att inte glömma hennes fem studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna dokusåpan Wahlgrens Värld fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren. Nu summerar Pernilla sitt liv och sin karriär i en humorshow. ”Bättre sent än aldrig” – säger Pernilla själv. (som är känd för att alltid komma sent själv)

Tillsammans med regissören Rikard Bergqvist och en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund & Måns Nathanaelson gör Pernilla föreställningen Kort, glad och tacksam.

Det är en humorföreställning fylld av musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo. 

Arrangör: Lifeline

Föreställningarna startar kl. 16.00 & 19.30.
Längd ca 1,40 utan paus.
Biljetterna kostar 460:- – 525:- inkl serviceavgift.

RuPaul´s Drag Race – 14 & 15/6 – 18

I juni kommer queensen tillbaka med en ny grym dragshow som presenteras av Shangela. Med sig har hon Katya Kim Chi, Latrice Royale, Sharon Needles, Violet Chachki, Valentina och en överraskningsgäst från säsong 10.

Meet & Greet 18.00
Showen startar kl. 20.00
Längd ca 2 tim inkl. paus.
Biljetterna kostar 499:- – 639:- inkl serviceavgift.

Åldergräns 15 år

Jason ”Timbuktu” Diakité En droppe midnatt- 7/11 – 18

”Jag är svart, fast färgen på min hud är brun. Jag har ett komplext kärlsystem av rötter som förgrenar sig över kontinenter, etniciteter, klasser, färgskalor och epoker. Jag är en korsning av Slovakien, Tyskland, Frankrike, Afrika, South Carolina. Av vit, svart, cherokee. Jag är Jason, son till den svarte Madubuko Diakité och den vita Elaine Bosak. Jag är alla de länder mina förfäder kom ifrån och skeppades från i kedjor. Jag är alla de färger och nyanser deras hud hade. Jag är deras vrede och längtan, deras framgångar och deras drömmar.”


Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.

En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av den hyllade boken med samma namn.
I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. 
Allt detta framförs på scen av Jason Timbuktu Diakité och femmannabandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning.

Mer information om föreställningen samt spelplan hittar du på endroppemidnatt.se

Regi: Farnaz Arbabi
Livemusik på scen: Damn!

Arrangör: Lifeline

Showen startar kl. 19.30.
Längd 90 min utan paus.
Biljetterna kostar 495:- inkl serviceavgift.
Studentpris vid uppvisande av leg: 295:-.

Uggla på Göta Lejon i höst!

Konferens och event

Slipp barköerna – förbeställ!

Publiken älskar showen!

Regissören ger en glimt av hösten!

Intresserad att hyra Göta Lejon?

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!