Välj föreställning:

Elvis, Cash, The Killer & me

Repetitionerna är nu igång och showens regissör Rikard Bergqvist berättar vad hösten kommer bjuda på.

I en ny moodtrailer åker Brolle hela vägen från Inbyn till Memphis och stannar till slut på Göta Lejon. Följ med!

Det har snart gått 10 år sedan Brolle sålde slut Göta Lejon med supersuccén ”The Buddy Holly Musical”. Nu är han tillbaks i en 90 minuter lång fartfylld show som utgår från Brolles relation till de idoler som haft störst inverkan på hans karriär. Det blir en rockföreställning som återspeglar delar av Elvis Presley’s, Johnny Cash’s och Jerry Lee Lewis’s (a.k.a. The Killer) turbulenta liv och karriärer. Ja, de kommer till och med vara med på scen.


Tillsammans med tretton musiker och artister med Brolle i spetsen tar de oss med på en musikalisk resa genom 50-, 60- och 70-talen. Det blir rock, pop, gospel, sång, humor och anekdoter i ett rasande tempo.

Idén är att låta publiken lära känna dessa musikgudar under ytan och allt utifrån Brolles personliga perspektiv. Ja, varför har den norrländska artisten så mycket kärlek för amerikansk rockmusik? Kom så får ni se!

Lite mer om Brolle

Brolle slog igenom över en natt när han deltog i ”Popstars” 2001 där han genom sina karismatiska framträdanden och extraordinära rock’n’roll röst vann svenska folkets hjärtan. Hans första egenkomponerade singel ”Playing With Fire” blev en stor hit och resulterade i ett flertal Grammisnomineringar liksom nomineringar till Rockbjörnen, NRJ Awards och Swedish Hit Music Award. Brolle blev även utnämnd till ”Årets Norrbottning”.

Efter flera albumsläpp, inklusive hitsingeln ”Det är Hon” och ett flitigt turnerande ute i landet, gick han upp på musikalscenen för att spelade huvudrollen i succén ”The Buddy Holly Musical” på Göta Lejon.

År 2012 startade Brolle upp sitt egna turnéprojekt; ”Rock´n´Roll On Tour”, en turné uteslutande i folkparker runtomkring i Norrland. Succén spred sig som en löpeld och Brolle har sen dess genomfört klassiska folkparkskvällar med coverband, show, pilkastning etc. över hela Sverige. Kvällarna har hyllats av publik likaväl som media.

Brolle har även synts i ett flertal stora musikprogram inklusive Körslaget, Diggiloo, Så ska det låta och Melodifestivalen under åren. Men på fritiden, ja då är det jakt, friluftsliv och snöskoter som står högt på agendan.

Föreställningens längd

Föreställningen är ca 90 min utan paus.

Medverkande

Brolle  
Cecilia Wrangel Schoug  
Joachim Bergström  
Sofia Jung  
Paula Santa Eufemia  
Leila Jung  
Simon Laufer  

.

Musiker

Kapellmästare/gitarr Erik Lund
Bas Fredrik Landh
Trummor Lars Olsson
Keyboard Johan Lyander
Sax Andreas Gidlund
Trumpet Karl Olandersson
Trombon Kristian Persson


Kreativt team

Manus & regi Rikard Bergqvist
Musikaliskt ansvariga/arrangörer Martin Östergren & Mathias Venge
Koreograf Roger Lybeck
Scenografi & kostymdesign Tomas Sjöstedt
Videodesign Sebastian Kihlstrand
Rekvisita Marcus Englesson
Mask & perukdesign Elisabeth Karlsson
Ljusdesign Per Hörding
Ljuddesign Oskar Johansson
Producent Åsa Holmgren
Exekutiv producent Kristjan Ragnar Kristjansson

Nya showen växer varje dag!

Tillbaka på Göta Lejon!

Brolle berättar om idolerna!

Regissören ger en glimt av hösten!

Brolle tar paus på Elvis veranda!

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

The magic spot i Sun Studio!

Brolle i Memphis!