Skifs vs Körberg, Skifs – lite nu och då, Bullets over Broadway och Hedwig

Välj föreställning:

Bullets over Broadway

Europapremiär av Woody Allens musikal.

Nu kommer musikalen Bullets over Broadway eller Kulregn över Broadway som den heter på svenska, skriven av ingen mindre än Woody Allen, till Europa, Stockholm och Göta Lejon. Med en stjärnspäckad ensemble, stor orkester, sång, dans, stepp och mycket humor blir det en storslagen föreställning.

I den imponerande rollistan ser vi bl a Helen Sjöholm, Johan Rheborg, Johan Rabaeus, Shima Niavarani, Katrin Sundberg och Andreas Nilsson. Den unge manusförfattaren David Shayne spelas av Linus Wahlgren. Till detta kommer en stor ensemble och orkester.

Föreställningen utspelar sig i slutet av 1920-talet där den unga manusförfattaren David Shane (Linus Wahlgren) just anlänt till Broadway. Han får möjlighet att sätta upp sin senaste pjäs tack vare finansiering av den mäktiga gangstern Nick Valenti (Johan Rabaeus) som ser detta som ett tillfälle att göra sin flickvän Olive Neal (Shima Niavarani) till stjärna på Broadway. Dock är hon både krävande och mindre begåvad och ställer till alla möjliga problem för bl. a roducenten Julian Marx (Per Svensson). Valenti anställer en livvakt för att skydda ”sitt intresse”, Cheech (Johan Rheborg), som visar sig vara ett geni som kommer med strålande idéer när det gäller manuset. Lagom till premiären finner sig David Shane intrasslad i diverse komplikationer, inklusive lögner om att Cheechs briljanta idéer är hans egna samt en affär med föreställningens förföriska och något överförfriskade huvudrollsinnehavare Helen Sinclair (Helen Sjöholm).

Baserad på den Oscarsbelönade filmen med samma namn

Musikalen är baserad på Woody Allens och Douglas McGraths film Bullets over Broadway som hade premiär 1994. Filmen, som fick enorma framgångar och flera Oscarsnomineringar, regisserades av Woody Allen. Huvudrollerna spelades av bland andra John Cusack och Dianne West, som tack vare sin fantastiska prestation vann en Oscars för Best Actress in a Supporting Role.

Köp biljetter online

Vill du köpa biljetter nu genast? Klicka här nedan för att köpa online.

Föreställningens längd

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Stor orkester och ensemble

Broadwaymusikal på Göta Lejon är alltid en stor live-upplevelse. Bullets over Broadway är inget undantag. Som vanligt blir det stor orkester under ledning av Kristofer Nergårdh.

Medverkande

151022 Från vänster: Andreas Nilsson, Sandra Redlaff, Katrin Sundberg, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren, Shima Niavarani och Johan Rheborg poserar för ett porträtt under en fotografering inför musikalen Bullets over Broadway den 22 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg

– Det här blir kul på så många sätt – Woody Allens film är en gammal favorit. Rollen är en typ av karaktär jag tidigare aldrig gjort och ensemblen är som en dröm, säger Helen Sjöholm.

Även bakom scenen bjuder Bullets over Broadway på ett makalöst team. Regissör för den svenska uppsättningen är Emma Bucht (Rain Man, En Man som heter Ove, Kvarteret Skatan). Scenograf är Oscarsvinnande Anna Asp och för kostym står den hyllade modeskaparen Camilla Thulin.

I rollerna:

Helen Sinclair Helen Sjöholm
Cheech Johan  Rheborg
Nick Valenti Johan Rabaeus
David Shayne Linus Wahlgren
Olive Neal Shima Niavarani
Warner Purcell Andreas Nilsson
Julian Marx Per Svensson
Eden Katrin Sundberg us Helen Sinclair
Ellen Sandra Redlaff
Flender Henrik Johansson us David Shane & Cheech

Ensemble:

Charlotte Zettergren us Eden
Hanna Leffler us Olive
Hanna Carlbrand
 Maria Wulcan
Ulrika Ånäs us Ellen
Victor Molino Sanchez
Nils Sundberg us Julian Marx
Frank Sehlstedt us Warner Purcell
David Dalmo
Erik Höiby
Tommy Englund

Kreativt team

Manus Woody Allen
Regi Emma Bucht
Svensk översättning Calle Norlén
Bearbetning Emma Bucht & Calle Norlén
Musikaliskt ansvarig/arrangör Kristofer Nergårdh
Koreograf Denise Holland Bethke
Scenografi Anna Asp
Kostym Camilla Thulin
Mask/peruk Erika Nicklasson
Ljusdesign Palle Palmé
Ljuddesign Oskar Johansson
Producent Åsa Holmgren
Exekutiv producent Kristjan Ragnar Kristjansson

Se Sjöholm, Rheborg & Rabaeus