Skifs vs Körberg, Skifs – lite nu och då, Bullets over Broadway och Hedwig

Välj föreställning:

Bullets over Broadway

Europapremiär av Woody Allens musikal.

Nu kommer musikalen Bullets over Broadway eller Kulregn över Broadway som den heter på svenska, till Europa, Stockholm och Göta Lejon. Med en stjärnspäckad ensemble, sång, dans, stepp och mycket humor blir det en storslagen föreställning.


Bullets over Broadway är skriven av ingen mindre än Woody Allen. Den har allt som en riktig musikal ska ha; fart, fläkt, överdåd och härlig humor. I den imponerande rollistan ser vi bl a Helen Sjöholm, Johan Rheborg, Johan Rabaeus, Shima Niavarani, Katrin Sundberg och Andreas Nilsson. Den unge manusförfattaren David Shane spelas av Linus Wahlgren.

Gangsters på 1920-talets Broadway

Den glittrande föreställningen utspelar sig i slutet av 1920-talet där den unga manusförfattaren David Shane (Linus Wahlgren) just anlänt till Broadway. För att han ska få möjlighet att sätta upp sitt senaste alster på en stor Broadwayscen tvingar den ansedde producenten Julian Marx (Per Svensson) honom att anlita den talanglösa skådespelerskan Olive Neal (Shima Niavarani). Anledningen är att hon råkar vara den mäktiga gangstern och finansiären Nick Valentis (Johan Rabaeus), flickvän. Olive Neal är krävande men hennes ”gangster-eskort” Cheech (Johan Rheborg) visar sig vara ett geni som kommer med strålande idéer när det gäller teateruppsättningen. Lagom till premiären finner sig David Shane intrasslad i diverse komplikationer, inklusive lögner om att Cheechs briljanta idéer är hans egna samt en affär med föreställningens förföriska och något överförfriskade huvudrollsinnehavare Helen Sinclair (Helen Sjöholm).

Baserad på Oscarsbelönade filmen

Musikalen är baserad på Woody Allens och Douglas McGraths film Bullets over Broadway som hade premiär 1994. Filmen, som fick enorma framgångar och flera Oscarsnomineringar, regisserades av Woody Allen. Huvudrollerna spelades av bland andra John Cusack och Dianne West, som tack vare sin fantastiska prestation vann en Oscars för Best Actress in a Supporting Role.

Köp biljetter online

Vill du köpa biljetter nu genast? Klicka här nedan för att köpa online.

Föreställningens längd

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Stor orkester och ensemble

Broadwaymusikal på Göta Lejon är alltid en stor live-upplevelse. Bullets over Broadway är inget undantag. Som vanligt blir det stor orkester under ledning av Kristofer Nergårdh.

Medverkande

151022 Från vänster: Andreas Nilsson, Sandra Redlaff, Katrin Sundberg, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren, Shima Niavarani och Johan Rheborg poserar för ett porträtt under en fotografering inför musikalen Bullets over Broadway den 22 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg

– Det här blir kul på så många sätt – Woody Allens film är en gammal favorit. Rollen är en typ av karaktär jag tidigare aldrig gjort och ensemblen är som en dröm, säger Helen Sjöholm.

Även bakom scenen bjuder Bullets over Broadway på ett makalöst team. Regissör för den svenska uppsättningen är Emma Bucht (Rain Man, En Man som heter Ove, Kvarteret Skatan). Scenograf är Oscarsvinnande Anna Asp och för kostym står den hyllade modeskaparen Camilla Thulin.

I rollerna:

Helen Sinclair Helen Sjöholm
Cheech Johan  Rheborg
Nick Johan Rabaeus
David Linus Wahlgren
Olive Shima Niavarani
Ellen Sandra Redlaff
Purcell Andreas Nilsson
Marx Per Svensson
Eden Katrin Sundberg
Flender Henrik Johansson

Ensemble:

Charlotte Zettergren
Hanna Leffler
Hanna Carlbrand
 Maria Wulcan
Ulrika Ånäs
Victor Molino Sanchez
Nils Sundberg
Frank Sehlstedt
David Dalmo
Erik Höiby
Tommy Englund

Kreativt team

Regi Emma Bucht
Svensk översättning Calle Norlén
Bearbetning Emma Bucht & Calle Norlén
Musikaliskt ansvarig/arrangör Kristofer Nergårdh
Koreograf Denise Holland Bethke
Scenografi Anna Asp
Kostym Camilla Thulin
Mask/peruk Erika Nicklasson
Ljusdesign Palle Palmé
Ljuddesign Oskar Johansson
Producent Åsa Holmgren
Exekutiv producent Kristjan Ragnar Kristjansson

Se Sjöholm, Rheborg & Rabaeus