Events

Förutom de ordinarie föreställningarna så händer det även andra spännande saker på teatern. Titta gärna in på denna sida regelbundet för att se aktuella events på Göta Lejon.

Solala 7/3-17

För fyra år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik.

solala

Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och gästade i somras Allsång på Skansen.

Under våren 2016 startade de serien ”Solala Sessions” där de gör vokala köksversioner tillsammans med svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras video med Ted Gärdestads ”Come give me love” visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.

Våren 2017 släpps gruppens andra studioalbum ”Feber” och följs av turné i Sverige såväl som Finland och England.

Insläpp 18.45, konsertstart 19.00.
Längd ca 2 timmar med 20 minuters paus.
Biljetterna kostar 260:- exkl. serv.avgift.

YouTube-länk till exempellåt:

YouTube-kanal:

http://www.youtube.com/c/solalaofficial

Chippendale 5/4-17

Årets julklapp från honom till henne?
Till våren kommer Chippendales, de världsberömda manliga dansarna att göra staden glödhet.

chippendale

12 killar på scenen i en medryckande musikalisk show med sång, dans och 12 mycket sexiga kroppar. Chippendales är som Disneyland för tjejer. Dom ger en show som är kul med hög partyfaktor. Detta är kvällen när flickorna kan släppa loss och ha kul. Musikaliskt något för alla, från listtoppar till C&W eller sexiga lugna ballader.

Så samla tjejgänget, fram med festblåsan och dom högklackade. Låt mannen vara hemma som barnvakt, och unna dig en helkväll med 12 sexiga män!
Detta är de enda städerna i Skandinavien som får besök denna gång av CHIPPENDALES.
Missa inte detta tillfället!

Arrangör: Next step Music & Art Production
Hemsida: www.nextstop.no

Insläpp 19.00, showstart 19.30.
Längd ca 2.30 minuter inkl paus.
Biljetterna kostar 530 inkl serv.avgift.

Åldersgräns 18 år.

Daniel Norgren 10/4-17

Med en obeveklig vilja och tro på musikens innersta väsen och
styrka har Daniel Norgren skapat sin egen värld som artist.

daniel-norgren-bild-cred-petra-wester-norgren

Det innerliga, passionerande och hoppfulla som rinner genom hans skröniga folkvisor, spirituella countrygospel och hembrända boogie kommer så nära att det inte går att värja sig. Styrkan i melodierna, tryggheten i utförandet, nyfikenheten och lusten i arrangemangen och den enorma kärleken till musikens genialitet och primalitet är för stor. Efter Grammynomineringar, utsålda turnéer och succéer under festivaler som Way Out West och Pickathon är det inte längre någon hemlighet. Daniel Norgren är en jätte bland de största.

Insläpp 19.00, konsertstart 20.00.
Längd ca 90 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 295:- – 320:- inkl serv.avgift.

Sophie Zelmani 19/4-17

Sophie Zelmani, album My Song 2016.

På scen:

Sophie Zelmani – sång
Lars Halapi – gitarr, keyboard
Thomas Axelsson – bas
Peter Korhonen – trummor”

Insläpp 19.00, konsertstart 19.30.
Längd ca 90-120 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 395:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 13 år.

William Spetz – Mormor jag vet att du är i himlen men har du tid en timme? 23/4-17

Efter att ha lovordats av både publik och kritiker åker komikern och skådespelaren William Spetz på turné med sin föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”. Föreställningen är regisserad av Åsa Lindholm och har under hösten gjort succé på Scalateatern i Stockholm.

Om föreställningen:

”Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?”
Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i ”Glamour” senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu… Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.
”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Om William Spetz:

Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning.

Sagt om föreställningen:

”William Spetz är ett slags underverk”

”William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro”
Svenska Dagbladet

”En imponerande föreställning.”
Aftonbladet

”Spetzfundigt. En absolut närvaro…”
Dagens Nyheter

”90 minuter lång kärleksförklaring, öppenhet och gemenskap”
”Så fint och underhållande rakt igenom!”
”Det lyser om honom och jag vill bli hans bästa vän.”

Teaterstockholm.se

 ”Det är slående mycket som sitter som handen i handsken för Spetz. Han är fantastiskt nyanserad i sina känslor och vrider och vänder på samma mynt i fler vinklar än jag tänkt mig skulle kunna finnas.”
Kulturbloggen.com

Insläpp 17.30, showstart 18.00.
Läng 90 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 420:- – 480:- inkl serv.avgift.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co. På www.blixten.se kan du läsa mer om föreställningen och anmäla dig till vårt nyhetsbrev på för nyheter, erbjudanden och tävlingar.

Petter 25/4-17

Den 28 oktober släpptes det nya albumet ”Skeppsholmen”. Petter har som artist hållit sig flytande, alltid relevant, i snart 20 år och till denna skiva har han funnit en påtagligt ny ljudbild, där han arbetat tillsammans med producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel.)

Utöver nyskrivna låtar består albumet av några av Petters tidigare verk – dock helt nya versioner.
Albumet är akustiskt och innehåller oväntade tolkningar av hans låtskatt tillsammans med nya gästartister (Eva Dahlgren, Martin Elisson, Håkan Hellström, Jonas Kullhammar, Linnea Olsson, The Jubilees och Franska Trion m.fl.)

Insläpp 19.30, konsertstart 20.00.
Biljetterna kostar 485:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 13 år.

George Clinton & Parliament Funkadelic 8/5-17

George Clinton & Parliament Funkadelics inflytande på popmusiken genom åren är helt otrolig. Otaliga hits från hip-hopen härstammar från ett Clinton Parliament Funkadelic- sample.

Man kan sträcka sig så långt att säga att gangstersoundet från West coast inte hade existerat utan P-Funken. Dre och Snoop hade gjort karriär på annat håll, och vad skulle Prince, Public Enemy, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers, D’Angelo med flera med flera vara utan George Clinton?

Det är en hisnande tanke, att överhuvudtaget försöka få grepp om allt George Clinton måste ha hunnit med att se och höra och uppleva sedan han blev musiker på heltid redan 1955, vid 14 års ålder. Denna levande legend fortsätter än idag att oförtrutet underhålla massorna och utbilda i musik.

George Clinton & Parliament Funkadelics karriär är bryggd på en stor mix av olika artister som bland annat James Brown, Jimi Hendrix, Smokey Robinson, Jethro Tull och Cream. Live är det psykadeliskt, souligt och rockigt.

Insläpp 19.00, konsertstart 19.30.
Biljetterna kostar 460:- – 550:- exkl serv.avgift.

Åldersgräns: 13 år

Brolle i Memphis!

Ola Salo är redo för Gbg 7-8/3!

Torpeden äter

Jobbig wannabe!

Lyssna på bossen!

Hedwig i Gbg 7-8/3, Malmö 11/3

Strålande recensioner!

Förbeställ med vår nya app

Bullets Over Broadway –...

Läs om Bullets over Broadway

Pressen älskar Skifs show

Teatersupé före föreställningen