Events

Förutom de ordinarie föreställningarna så händer det andra spännande saker på teatern. Titta gärna in på denna sida regelbundet för att se aktuella events på Göta Lejon.

Chippendale 5/4-17

Årets julklapp från honom till henne?
Till våren kommer Chippendales, de världsberömda manliga dansarna att göra staden glödhet.

chippendale

12 killar på scenen i en medryckande musikalisk show med sång, dans och 12 mycket sexiga kroppar. Chippendales är som Disneyland för tjejer. Dom ger en show som är kul med hög partyfaktor. Detta är kvällen när flickorna kan släppa loss och ha kul. Musikaliskt något för alla, från listtoppar till C&W eller sexiga lugna ballader.

Så samla tjejgänget, fram med festblåsan och dom högklackade. Låt mannen vara hemma som barnvakt, och unna dig en helkväll med 12 sexiga män!
Detta är de enda städerna i Skandinavien som får besök denna gång av CHIPPENDALES.
Missa inte detta tillfället!

Arrangör: Next step Music & Art Production
Hemsida: www.nextstop.no

Insläpp 19.00, showstart 19.30.
Längd ca 2.30 minuter inkl paus.
Biljetterna kostar 530 inkl serv.avgift.

Åldersgräns 18 år.

Daniel Norgren 10/4-17

Med en obeveklig vilja och tro på musikens innersta väsen och
styrka har Daniel Norgren skapat sin egen värld som artist.

daniel-norgren-bild-cred-petra-wester-norgren

Det innerliga, passionerande och hoppfulla som rinner genom hans skröniga folkvisor, spirituella countrygospel och hembrända boogie kommer så nära att det inte går att värja sig. Styrkan i melodierna, tryggheten i utförandet, nyfikenheten och lusten i arrangemangen och den enorma kärleken till musikens genialitet och primalitet är för stor. Efter Grammynomineringar, utsålda turnéer och succéer under festivaler som Way Out West och Pickathon är det inte längre någon hemlighet. Daniel Norgren är en jätte bland de största.

Insläpp 19.00, konsertstart 20.00.
Längd ca 90 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 295:- – 320:- inkl serv.avgift.

Sophie Zelmani 19/4-17

Sophie Zelmani, album My Song 2016.

På scen:
Sophie Zelmani – sång
Lars Halapi – gitarr, keyboard
Thomas Axelsson – bas
Peter Korhonen – trummor”

Insläpp 19.00, konsertstart 19.30.
Längd ca 90-120 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 395:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 13 år.

William Spetz – Mormor jag vet att du är i himlen men har du tid en timme? 23/4-17

Efter att ha lovordats av både publik och kritiker åker komikern och skådespelaren William Spetz på turné med sin föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”. Föreställningen är regisserad av Åsa Lindholm och har under hösten gjort succé på Scalateatern i Stockholm.

Om föreställningen:
”Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?”
Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i ”Glamour” senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu… Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.
”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Om William Spetz:
Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning.

Sagt om föreställningen:

”William Spetz är ett slags underverk”

”William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro”
Svenska Dagbladet

”En imponerande föreställning.”
Aftonbladet

”Spetzfundigt. En absolut närvaro…”
Dagens Nyheter

”90 minuter lång kärleksförklaring, öppenhet och gemenskap”
”Så fint och underhållande rakt igenom!”
”Det lyser om honom och jag vill bli hans bästa vän.”

Teaterstockholm.se

 ”Det är slående mycket som sitter som handen i handsken för Spetz. Han är fantastiskt nyanserad i sina känslor och vrider och vänder på samma mynt i fler vinklar än jag tänkt mig skulle kunna finnas.”
Kulturbloggen.com

Insläpp 17.30, showstart 18.00. Extra föreställning släppt kl. 15.00!
Längd 90 minuter utan paus.
Biljetterna kostar 420:- – 480:- inkl serv.avgift.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co.

Petter 25/4-17

Den 28 oktober släpptes det nya albumet ”Skeppsholmen”. Petter har som artist hållit sig flytande, alltid relevant, i snart 20 år och till denna skiva har han funnit en påtagligt ny ljudbild, där han arbetat tillsammans med producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel.)

Utöver nyskrivna låtar består albumet av några av Petters tidigare verk – dock helt nya versioner. Albumet är akustiskt och innehåller oväntade tolkningar av hans låtskatt tillsammans med nya gästartister (Eva Dahlgren, Martin Elisson, Håkan Hellström, Jonas Kullhammar, Linnea Olsson, The Jubilees och Franska Trion m.fl.)

Insläpp 19.30, konsertstart 20.00.
Biljetterna kostar 485:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns 13 år.

George Clinton & Parliament Funkadelic 8/5-17

George Clinton & Parliament Funkadelics inflytande på popmusiken genom åren är helt otrolig. Otaliga hits från hip-hopen härstammar från ett Clinton Parliament Funkadelic- sample.

Man kan sträcka sig så långt att säga att gangstersoundet från West coast inte hade existerat utan P-Funken. Dre och Snoop hade gjort karriär på annat håll, och vad skulle Prince, Public Enemy, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers, D’Angelo med flera med flera vara utan George Clinton?

Det är en hisnande tanke, att överhuvudtaget försöka få grepp om allt George Clinton måste ha hunnit med att se och höra och uppleva sedan han blev musiker på heltid redan 1955, vid 14 års ålder. Denna levande legend fortsätter än idag att oförtrutet underhålla massorna och utbilda i musik.

George Clinton & Parliament Funkadelics karriär är bryggd på en stor mix av olika artister som bland annat James Brown, Jimi Hendrix, Smokey Robinson, Jethro Tull och Cream. Live är det psykadeliskt, souligt och rockigt.

Insläpp 19.00, konsertstart 19.30.
Biljetterna kostar 495:- – 590:- inkl serv.avgift.

Åldersgräns: 13 år

RuPaul’s Drag Race: Werq The World Tour 2/6 – 17

Dina favorit Queens från RuPaul’s Drag Race är här för att ”WERQ your world” i OUTtv’s officiella världsturné! Michelle Visage är vår värd och du kommer se galna framträdanden av Aja, Trinity Taylor, Latrice Royale, Detox, Shangela, Peppermint, och Violet Chachki!

Meet & Greet: Kom tidigt och möt alla Queens samt få den bästa platsen nära scenen! Du kommer få en turnéposter signerad av drottningarna själva och ett specialgjort VIP pass med nyckelband. Gäster måste infinna sig till 19:00.!

OBS!! ”Meet & Greet” biljetter köpes enbart via Göta Lejons biljettkassa via telefon 08-505 290 00, via mejl biljett@gotalejon.se samt besök i kassan.

Showen startar kl. 20.00.
Beräknad längd ca 4 timmar inkl. paus.
Biljetterna kostar: 485:- – 1044:- inkl. serv.avgift

Åldergräns: 15 år

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis 14, 15 & 16/12 – 17

Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance. 

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

Njut, skratta, bli berörd och framförallt – känn dansglädjen!

Showen startar kl. 19.30
Längd 2 timmar inkl. 20 min paus
Biljetterna kostar 740:- inkl serv.avgift.

Brolles resa i vår mood trailer!

Brolle på jakt efter Elvis...

Publiken älskar Bullets!

The magic spot i Sun Studio!

Trion lunchtjafsar!

Tack till Linus Wahlgren!

Brolle i Memphis!

Torpeden äter

Jobbig wannabe!

Lyssna på bossen!

Strålande recensioner!

Förbeställ med vår nya app

Bullets Over Broadway –...

Läs om Bullets over Broadway

Pressen älskar Skifs show

Teatersupé före föreställningen